Home > Imobiliare > Încă o creştere a preţurilor imobiliare – Valoarea apartamentelor din Constanţa depăşeşte 900 de euro/mp

Încă o creştere a preţurilor imobiliare – Valoarea apartamentelor din Constanţa depăşeşte 900 de euro/mp

ArticolePrima lună a primăverii a debutat cu o nouă creştere a preţurilor cerute de proprietarii imobilelor din oraş.

Creşterea este susţinută şi de o diversificare a ofertelor, mult mai bogate numeric. Faţă de luna februarie, majorarea este de peste 4% (871 euro), iar în comparaţie cu luna decembrie a anului trecut, creşterea este de şase procente (852 de euro pe metrul pătrat).

Saltul este unul important, dacă adăugăm faptul că, pe o curbă ascendentă, luna februarie a adus o majorare de două procente faţă de ultima lună a anului trecut, pentru a urca acum la un preţ cu 6% mai mare. Ne raportăm, practic, la principalele repere, pentru a constata că vom avea în luna martie un adevărat dezgheţ, atât din punct de vedere al preţurilor pe metrul pătrat, dar şi o creştere de peste 40% a numărului de oferte.

Media este calculată prin analizarea a 931 de oferte imobiliare.

Astfel, portalul Top Estate arată că, în luna martie, preţul pe metrul pătrat al suprafeţei utile – în cazul apartamentelor- urcă la 907,6 euro.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, referinţa era de 875 euro.

Rămâne de văzut, în următoarele 30 de zile, dacă oferta va fi susţinută şi de o cerere pe măsură, dat fiind că primăvara este însoţită şi de un apetit imobiliar în creştere, al cumpărătorilor. În acest context, vă prezentăm câteva dintre ofertele proprietarilor, la prima strigare: în Tomis Nord, un apartament cu două camere, nedecomandat, de 28 de metri pătraţi, are un preţ de 22.400 euro, iar un alt apartament, tot cu două camere, semidecomandat, din zona Palas, de 33 de metri pătraţi este evaluat de proprietar la un preţ de 23.000 euro.

În acelaşi registru, al celor mai mici preţuri din oraş, menţionăm tot un apartament cu două camere, de 41 metri pătraţi (semidecomandat), care se află în Kilometrul 4-5 şi se vinde cu 26.000 euro. Conform evaluărilor specialiştilor portalului imobiliar Top Estate, marja medie a preţurilor de vânzare, pe metru pătrat, este cuprinsă între 857-958 euro, iar în funcţie de valoarea imobilului, dată de zonă, vechime şi dotări, optimul de cumpărare se situează între 762-1064 euro pe metrul pătrat al suprafeţei utile. La final, vă prezentăm şi oferte ale unora dintre cele mai scumpe apartamente din oraş: un apartament cu cinci camere din Faleză Nord, de 327 metri pătraţi are un preţ de 420.000 euro, iar un apartament cu trei camere, de 110 metri pătraţi, din Mamaia, se vinde cu 495.000 euro.

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber și evaluator & agent imobiliar ca ocupație.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 4,570 ori.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.