Home > Imobiliare > Preţul apartamentelor din Constanţa revine la pragul din aprilie

Preţul apartamentelor din Constanţa revine la pragul din aprilie

Pretul mediu apartamente Constanta, iunie 2015

Pretul mediu apartamente Constanta, iunie 2015

Pe fondul creşterii ofertei de vânzare

Intrăm practic în sezonul în care vânzările efective de locuinţe scad, ţinând cont de tendinţa sezonieră, caracteristică oraşului nostru: proprietarii sunt tentaţi, mai degrabă, să închirieze, dat fiind sezonul estival şi turiştii veniţi la mare.

Prin urmare, pentru a vorbi „în cifre“, analiza portalului Top Estate arată că preţul mediu pe metrul pătrat al locuinţelor scoase la vînzare este de 911 euro, faţă de 920 euro în luna mai, pentru a face o comparaţie.

Examinând datele aceleiaşi luni, putem observa, în plus, o creştere cu aproape 20% a numărului de oferte: practic, sunt scoase la vânzare 1.455 de apartamente, un alt motiv pentru care înregistrăm o scădere uşoară a preţului. Peste toate acestea însă, este de luat în calcul şi programul Prima Casă, un motor puternic ce impulsionează şi în acest an piaţa imobiliară, motiv pentru care vânzările pot fi atipice sezonului actual, date fiind procedurile laborioase şi perioada mai mare necesare încheierii unei tranzacţii girate de Fondul Naţional de Garantare, prin Prima Casă.

Pentru a reveni însă la datele puse la dispoziţie de specialiştii portalului Top Estate, luaţi în calcul pentru a doua lună a verii şi următoarele date: marja medie a preţurilor de vânzare pe metru pătrat este cuprinsă, în luna iulie, între 860-961 Euro, iar optimul de cumpărare se situează între 764-1068 Euro pe metrul pătrat al suprafeţei utile. La finalul analizei, vă anunţăm că unele dintre cele mai ieftine apartamente din Constanţa, scoase la vânzare, se află în zonele Palas (23.000 Euro pentru un semidecomandat de două camere, cu o suprafaţă de 33 metri pătraţi) şi Tomis Nord (24.000 Euro, nedecomandat, cu două camere, la o suprafaţă de 29 metri pătraţi). Pentru aceste două oferte, preţul pe metru pătrat este de 697, respectiv 828 Euro. Cât despre cele mai scumpe imobile de tip apartament, aflate la vânzare, acestea se găsesc în Mamaia şi Faleză Nord. Astfel, în staţiune, un apartament decomandat, de două camere, cu o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, este scos la vânzare la un preţ de 300.000 Euro, în timp ce un alt apartament, de trei camere, din zona Faleză Nord, are un preţ de 315.000 Euro, la o suprafaţă de 180 metri pătraţi.

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber și evaluator & agent imobiliar ca ocupație.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 4,992 ori.
Categories: Imobiliare Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.