Home > Diverse, Imobiliare > Respectul în imobiliare: 7 indicii că agentul tău imobiliar te respectă

Respectul în imobiliare: 7 indicii că agentul tău imobiliar te respectă

7 indicii că agentul tău imobiliar te respectă

Agentul tău te respectă ?
Există agenţi imobiliari care te respectă! Există funcţionari publici, ziarişti, taximetrişti, avocaţi, medici, comercianţi care te respectă! Toţi? Evident că Nu. În viaţa de zi cu zi ai în jurul tău oameni care te respectă şi oameni care nu te respectă. De multe ori ai posibilitatea să alegi cu cine vrei să ai de-a face! Respectul funcţionează în următorul sens: te respecţi pe tine, îi respecţi pe cei din jurul tău şi eşti respectat. Nu funcţionează în sens invers. În primul rând respectul se simte, apoi se vede şi se aude.
Câteva indicii că agentul imobilar cu care lucrezi te respectă:

– Îţi prezintă serviciile care le face pentru tine.
Clienţii trebuie să cunoască serviciile oferite şi vor să plătească pentru valoarea serviciilor

– Agentul imobiliar pune interesul tău mai presus de propriul interes şi face pentru tine ca şi când ar face pentru el. La prima vedere pare o frază pompoasă, dar este reţeta de succes a oricărui agent imobiliar pentru că un agent imobiliar profesionist nu îşi doreşte doar o tranzacţie cu tine, ci doreşte un client pe viaţă, doreşte recomandările tale dacă ai fost mulţumit şi de obicei un client mulţumit generează prin recomandări minim încă o tranzacţie pe an.

– Îţi respectă indicaţiile. Indicaţiile privind condiţiile de vânzare, preţul stabilit, orele de vizionare sunt lucruri normale în relaţia agent – client.

– Dacă spune adevărul şi nu dă informaţii eronate. Este un lucru elementar în orice tip de relaţie. Un profesionist argumentează tot ceea ce spune şi vine cu dovezi concrete. Aud de multe ori la telefon întrebarea “Cât credeţi că valorează apartamentul meu ?“ Răspunsul meu este întotdeauna: Dacă v-aş spune preţul la telefon, eu sau oricine alcineva, nu ar trebui să credeţi. Preţul se poate stabili numai după o vizionare, după o analiză de piaţă cu exemple şi detalii concrete.

– Îşi respectă colegii din piaţă. Un agent imobiliar care nu îşi respectă colegii nu te va respectă nici pe tine. Profesionistul se bazează pe pregătirea şi abilităţile lui, nu este nevoie să denigreze colegii că să aibă el succes.

– Colaborează cu alţi agenţi imobiliari pentru a servi interesul tău. Dacă un alt agent spune “Am un cumpărător pentru această proprietate” şi agentul tău ar spune: “Nu colaborez cu alţi agenţi” ţi-ar reprezenta interesul?

– Îşi tratează profesia cu respect. Despre acest subiect se poate scrie o carte dar în câteva cuvinte înseamnă să iubească ceea ce face, să aibă entuziasm, să-i placă să lucreze cu oamenii, să se pregătească continuu, să se dezvolte personal, să aibă etică şi standarde de lucru.
Faptele fiecăruia determina nivelul respectului pe care-l avem faţă de noi înşine şi de clienţii noştri. Acestea duc la rezultate profitabile şi care mulţumesc ambele părţi sau duc la eşec. Profesioniştii fac diferenţa şi îi vei observa uşor.
Regula de aur pe care orice agent trebuie să o aplice este: „Fă pentru ceilalţi ceea ce tu ai vrea ca ceilalţi să facă pentru tine!” În acest fel orice client va respecta agentul imobiliar. Consider că e datoria noastră ca agenţi imobiliari să respectăm clienţii şi numai în felul acesta vom fi respectaţi la rândul nostru. Respectul şi încrederea se construiesc în timp dar pot dispare într-o secundă.

„Respectă, ca să fii respectat!”

Citit de 7,332 ori.
Categories: Diverse, Imobiliare Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.