Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Cât de repede puteţi cumpăra o locuinţă?

  Cât de repede puteţi cumpăra o locuinţă? - Articole

  Preluaţi iniţiativa atunci când vă alegeţi experții imobiliari. O echipă mare vă poate ajuta să găsiți rapid casa din vis. Există modalități de a accelera procesul de identificare a imobilului ideal și de a cumpăra o casă rapid, chiar dacă nu aveți un cont bancar foarte generos.

  Într-o piaţă imobiliară competitivă, procesul poate dura luni de zile - uneori chiar ani - pentru a cumpăra o casă. Deşi sunteţi în mod constant pe piaţă, se pare că „rivalii“ dumneavoastră de cumpărături sunt întotdeauna cu un pas înainte.

  Dar, există modalități de a accelera procesul de cumpărare: dacă aveți un agent imobiliar experimentat, s-ar putea să fiţi unul dintre puținii norocoși care pot face o ofertă, înainte ca locuinţa preferată să ajungă la un alt cumpărător. Sau, dacă prindeţi un moment în care cumpărătorii ezită şi piaţa dă semne de stagnare, ați putea fi în măsură să faceţi o ofertă de nerefuzat. Iată mai jos câteva dintre modurile în care puteți scurta procesul de achiziţie a unei locuinţe.

   

  Formaţi o echipă de profesioniști în imobiliare


  Unul dintre cele mai bune moduri de a accelera operațiunile este de a alcătui o echipă de experți. Scurtarea procesului de cumpărare se reduce la un singur lucru: pregătirea.

  Alegeţi-vă echipa cea mai potrivită, inclusiv un notar, un ofiţer de credite bancare și un broker imobiliar, de preferință, o echipa care a lucrat împreună înainte, gata să facă ceea ce fac ei cel mai bine. Asigurați-vă, deopotrivă, că aveți un mentor excelent , pentru a vă ghida de-a lungul drumului.

  O parte din ceea ce face un agent imobiliar teribil este legat de conexiunile pe care le aduce. În cazul în care acestea sunt concentrate pe o anumită zonă, agentul imobiliar va ști ce proprietăți vin pe piață, cu săptămâni bune înainte de a se face public. Și, cu cât relația cu agentul imobiliar este mai bună, cu atat mai probabil şansele sunt mai bunepentru a vă înscrie pe o listă scurtă.

   

  Fiţi aproape de aprobarea unui credit


  Am mai spus: este nevoie de o mulțime de documente pentru a cumpăra o casă. Și aproape toate se refera la procesul de aprobare a creditelor ipotecare. Aveți nevoie adeverinţe de venit, declarații bancare, informații despre datorii și multe altele.

  Așa că adunaţi din timp hârtiile pe măsură ce trece timpul, apoi discutaţi cu funcţionarul bancar, pentru a fi gata să primiţi un credit, înainte de a căuta exact locuinţa pe care o doriţi. În acest fel, puteți merge la un vânzător cu o ofertă care arată că sunteţi la un pas de aprobarea împrumutului, în afară de faptul că îi arătaţi că vă puteţi permite achiziţia.

  Totuşi, nu uitați: precalificarea nu este același lucru cu aprobarea propriu-zisă a creditului.

   

  Întocmiţi o listă cu locuinţe ideale şi o listă neagră


  Fără îndoială că aveți o listă de dorințe pentru următoarea locuinţă: accesibilitate, aproape de serviciu, şcoli, acces facil la transportul în comun.

  Dar, iată că mai este loc pe listă: o supraofertă de case pe piață. Cercetările arată că un inventar inferior încetineşte procesul de cumpărare. Afirmaţia are sens - vă formulaţi oferta pe aceleași locuinţe, în aceleași zone în care merg mulţi alţi cumpărători.

  Dar, dacă ați începe căutarea în zone „amorţite“, veți găsi probabil mai multe locaţii care se potrivesc criteriilor anterior stabilite. Și, în cazul în care zona este mai puțin prosperă, cu o ofertă puternică, s-ar putea  să fiţi în măsură să încheiaţi repede.

  Pe piețele de imobiliare competitive, potenţialii cumpărători îşi pierd vremea vizitând imobile în care nu îşi vor dori să stea niciodată ... Și apoi, sfârșesc prin a fi tracasaţi.

  Dar, dacă nu alocaţi timp acelor proprietăți care nu se potrivesc criteriilor dumneavoastră, este mai puţin probabil să scăpaţi din vedere locuinţele care merită. Este aproape ca o relaţie în cuplu. Cine ştie dinainte de ce nu are nevoie, este cu un pas înainte.

   

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 04.08.2016 13:26:53. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 11943 ori; citit de 845 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul