Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Trei moduri de a explora zona în care vrei să locuiești

  Trei moduri de a explora zona în care vrei să locuiești - Articole

  Unul dintre factorii importanți care dau valoarea unei locuințe scoase la vânzare îl reprezintă zona în care se află și avantajele pe care le aduce: liniște, parcuri, școli bune, legături de transport public, piețe și spații de recreere. Pentru a le descoperi pe toate, este nevoie de informații.

  Iată la ce folosesc toate acestea.

  În general, lumea nu cumpără doar o casă. Oamenii cumpără o zonă bună, un cartier. Dar nu-și dau seama întotdeauna de aceasta. Un agent imobiliar bun îi poate ajuta să facă o alegere bună, să găsească o zonă care să se potrivească perfect cu noua lor locuință.

  Tocmai de aceea, cumpărătorii, la rândul lor, au nevoie să poată recunoaște de departe atuurile unei zone cu potențial, tocmai pentru că aceasta va da valoare viitoare locuinței achiziționate, atâta timp cât cumpărarea unei locuințe este o investiție pe termen lung.

   

  Utilizați informațiile disponibile pentru a afla povestea unui cartier

  Sigur, puteți afla multe despre un cartier prin investigații proprii sau prin analiza comparativă de piață furnizată de un agent. Aceste date, combinate cu datele de descriere a proprietății scoase la vânzare vă pot ajuta să descoperiți „povestea unui cartier“ și vă pot ajuta să vă familiarizați cu particularitățile acestuia.

  Cumpărătorii „profesioniști“ studiază piața ceva mai multă vreme, înainte de a-și arăta interesul efectiv pentru o locuință. Ei sunt deja la curent cu multe lucruri, atunci când bat la ușa unei case. De exemplu, ce face ca prețurile de vânzare să fie mai mari pe partea vestică a unei zone? Probabil că este vorba, de ce nu, de anumite localuri care atrag publicul de noapte.

  În hărțile tuturor aplicațiilor puteți găsi recenzii, care vă pot ajuta să aflați despre locurile care își capătă renumele de „atracții publice”. Informațiile demografice de pe o anumită pagină web ar putea dezvălui, pe de altă parte, faptul că acel cartier are mai mulți adulți tineri, spre deosebire de alte locații din apropiere. Probabil că puteți începe să vedeți că aceasta este o zonă care atrage tineri profesioniști – sau oameni cu funcții bine plătite, ceea ce, pe ansamblu, poate da valoare oricărui imobil din vecinătate.

   

  Verificați pulsul, la fața locului

       Odată ce v-ați făcut temele online, treceți la o abordare... analogică. Vizitați zona respectivă și luați contact cu oamenii de acolo. Ați găsit un comentariu, undeva, despre un parc sau o terasă primitoare? Vizitați-l și vedeți dacă informațiile se verifică. În cazul în care statisticile spun că este un cartier prin care este plăcut să mergi pe jos, petreceți câteva ore în acest mod.

  Opriți-vă la un magazin alimentar, sau comandați o cafea la o terasă și discutați cu un chelner.Când vorbiți, apoi, cu oamenii care locuiesc și muncesc în zonă, întrebați-i mai multe despre ceea ce ați aflat deja despre zonă. Cunoștințele dumneavoastră personale vă vor ajuta să confirmați că sunteți deja un expert cunoscător al zonei și probabil oamenii se vor simți mai confortabil să vă împărtășească experiențele și observațiile lor. S-ar putea chiar să începeți să aflați ce vecini intenționează să se mute în curând și ce alte perspective și atracții oferă cartierul.

   

  Urmăriți îndeaproape perspectivele de dezvoltare


  Un cartier care se află în curs de dezvoltare va atrage deja acei cumpărători specializați care doresc să se mute mai devreme, înaintea creșterii popularității sale care ar putea determina creșterea prețurilor.

  Un imobil achiziționat cu inteligență își va spori valoarea de piață în timp. Căutați semne că tinerii profesioniști din mediul urban au început să se mute într-un anumit cartier - sau căutați caracteristici care i-ar putea atrage.

  Efectuați cercetări online, vorbiți cu cât mai mulți oameni și vizitați zona, pentru a vă îmbogăți informațiile.

   

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 11.06.2019 16:50:52. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 18468 ori; citit de 1765 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul