Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Ghid funcţional de „supravieţuire“ în cazul unei mutări

  Ghid funcţional de „supravieţuire“ în cazul unei mutări - Casa, Gradina si Amenajari

  Uneori neplăcută, alteori exasperantă mutarea dintr-o casă în alta îţi dă întotdeauna bătăi de cap. Dacă nu ar fi fost aşa, am fi văzut în orice oraş un club al celor dependenţi de mutări, cu membri cotizanţi, cu simpatizanţi, cu statut şi valiză legată cu sfoară, pe siglă. Poate că aţi citit cărţi pe această temă (eu unul aştept mai întâi un film), poate că aţi găsit câte ceva în navigările pe internet. Partizan vrând-nevrând al ideii că fiecăruia i se poate întâmpla să se mute, cel puţin de câteva ori în viaţă, rămânem la părerea că sfaturile celor deja trecuţi prin aşa ceva sunt mult mai practice.

   

  Dacă începi devreme...

   

  De fapt, este cea mai des întâlnită opinie. În labirintul creat de lucruri şi de cutii în care neapărat trebuie să încapă totul, împachetatul necesită mult timp şi multă răbdare. Sunt voci care susţin că în primul rând trebuie multă răbdare, drept pentru care lucrurile dintr-o cameră pot fi ambalate şi într-o zi întreagă. Cu spirit de organizare, pentru că în goana de a termina cât mai repede, poţi irosi timpul câştigat la împachetare cu cel pierdut la operaţiunea inversă.

   

  Departe vei ajunge

   

  Mutarea este şi un bun prilej pentru a decide ce lucruri păstrezi şi la ce lucruri vei renunţa. Oricum, în şase luni se vor aduna alte lucruri inutile. Totuşi, în ideea unei curăţenii printre obiectele personale, poţi planifica din timp ce vrei să păstrezi, trecând cu evaluarea prin lucrurile personale chiar şi de două ori.   

   

  Orice cutie are o etichetă

   

  Iar eticheta nu trebuie să conţină doar umele camerei, ci şi lista de obiecte aflate în interior. În caz contrar, uscătorul de păr se va afla în cutia cu setul de pahare, iar paharele în cutia cu „diverse“. Apropo: menţiunea diverse este o adevărată capcană; în faţa a zece cutii de diferite mărimi, toate conţinând „diverse“, nimeni nu mai are ide ce se află de fapt în interior.

   

  Organizarea economiseşte spaţiu şi timp

   

  Abia după ce toate lucrurile dintr-o cameră sunt gata împachetate, este momentul trecerii la altă cameră.  Iar cutiile mici pot fi depozitate în cutii mai mari, pentru că de multe ori cutiile mici adăpostesc lucruri fragile. Cât despre obiectele esenţiale, cum ar fi prosoape, tacâmuri, obiecte de igienă personală, cafetieră etc., acestea sunt ultimele care se împachetează şi primele care se desfac. Astfel, primele necesităţi nu trebuie să aştepte.

   

  Inventarul te fereşte de pierderi

   

  Lista cu toate cutiile trebuie să fie mereu la îndemână, pentru că, de multe ori, un pachet uitat fie în vechea locuinţă, fie în camionul de transport se recuperează greu, sau rămâne pierdut. Aşa că lista care stă la unul dintre membrii familiei poate fi bifată la încărcare şi la descărcare. Pare prea mult, dar costă prea puţin.

   

  Ce nu se ambalează în cutii

   

  Aici experienţa face referire la documente personale, facturi, contracte şi orice alte hârtii importante, care nu trebuie să se piardă şi care sunt transportate personal. Nimeni nu îşi doreşte să constate pierderea unor astfel de documente, lăsate în grija altora, sau aruncate în cine ştie ce colţ al camionului. Tot în afara cutiilor se pot pregăti şi acele obiecte care vor fi depozitate ulterior în debarale, garaje sau mansarde. Pentru astfel de obiecte, există saci din plastic, mult mai ieftini decât orice cutie şi mult mai practice ca destinaţie. În linii mari, dacă ideile prezentate v-au fost de folos, fie le veţi utiliza ca atare, fie veţi ajuta cu adevărat la înfiinţarea unui club al dependenţilor de mutări.

   

   

  [articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, 15.martie.2013]

  Casa gradina amenajari scris de Decebal Mureşan

  Postat în 14.03.2013 12:45:10. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 9240 ori; citit de 1206 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul