Locuinţa care salvează 30% din valoarea [...]">
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Eco... economii

  Eco... economii - Casa, Gradina si Amenajari

  Locuinţa care salvează 30% din valoarea facturilor

   

  Facturile utilităţilor îngreunează tot mai mult bugetul fiecăruia dintre noi. Ne dorim costuri mai mici la electricitate, urcăm pe cele mai înalte culmi ale vârfurilor tehnologice şi ne luăm aparatură inteligentă, „prietenă“ cu mediul înconjurător, căutăm materiale izolante, totul într-o competiţie aparent inegală, în care furnizorii ne trimit facturi din ce în ce mai scumpe.

  Desigur, nu toate soluţiile ne sunt la îndemână, sau altele nu fac altceva decât să îmbogăţească producătorii unor aparate inovatoare, dar scumpe. Totuşi, putem recurge la unele mijloace menite să ne salveze de costurile din ce în ce mai mari. Luaţi în calcul un singur exemplu: pentru acelaşi consum de electricitate plăteam anul trecut o factură de 90 de lei, iar acum scoate din buzunar 120.

   

  anvelopare: izolaţia exterioară a pereţilorPentru început, discutăm de izolaţia exterioară a pereţilor, aşa numita anvelopare. Economiile nu pot fi direct calculate de proprietarii unor imobile racordate la sistemul de termoficare, dar diferenţa de climatizare este resimţită atât vara, cât şi iarna. Calculele şi realitatea cotidiană arată că mai bine de jumătate din valoarea costurilor lunare se reflectă în sistemele de încălzire/climatizare. Cu cât izolaţia este mai bună, cu atât energia consumată va fi mai puţină.

   

  energia solară pentru electricitate sau încălzirea apei

   
   

  Deloc de neglijat este şi energia solară, fie pentru electricitate, fie pentru încălzirea apei. Tehnologia are costuri de achiziţie destul de mari, dar amortizarea se face şi într-un timp mai scurt, având în vedere anunţatele majorări la electricitate şi gaze, din următorii patru ani.

   

  sisteme de iluminat tehnologie LED

   
   

  Pe de altă parte, nu puţini sunt cei care adoptă sistemele de iluminat interior bazate pe tehnologia LED, cu puteri de consum de 12 sau 24 de volţi, care asigură confort mulţumitor, chiar şi pentru activităţi casnice care necesită multă lumină.

   

  apa de consum | robinete cu aerator | sisteme de recirculare

   

  Şi apa de consum poate fi economisită, cu ajutorul robinetelor cu aerator, sau chiar cu sisteme de recirculare, ce-i drept mult utilizate în străinătate, dar care nu fac altceva decât să automatizeze „invenţia“ românească de a folosi apa din cadă pentru toaletă. La noi, cu găleata, la ei cu o tubulatură de recirculare!

  Casa gradina amenajari scris de Decebal Mureşan

  Postat în 30.05.2013 11:38:27. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 10391 ori; citit de 1051 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul