Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
  • Patru sfaturi de decorare a unei locuinţe

    Patru sfaturi de decorare a unei locuinţe - Casa, Gradina si Amenajari

    Pentru mulţi dintre noi, decorarea primei case nou intrate în proprietate a semănat cu un adevărat ritual. Poate tocmai de aceea, pornind de la spaima de pereţii albi, trebuie să treacă mulţi ani pentru a constata, în final, că lucrurile de care ai avut „nevoie“ şi care ţi-au invadat spaţiul nu sunt chiar atât de necesare. Nu este numai regretul că pentru unele dintre ele ai făcut false pasiuni, că ai cheltuit enorm sau că a fost nevoie de adevărate sacrificii. Este păcat şi că a trebuit să treacă o groază de timp pentru a constata, în final, că totul ar fi fost mult mai simplu, iar banii ar fi trebuit să fie investiţi cu grijă.  Aflaţi din rândurile de mai jos că lungul drum în irosirea unor resurse importante poate fi evitat, dacă vă veţi opri un pic asupra câtorva sfaturi. Ochii larg deschişi ţin portofelul închis, mai rău ar putea fi dacă se întâmplă invers...

     

    1. Cu ochii pe seturi de mobilier „înrudite“

     

    Cele mai atractive locuinţe sunt cele în care mobilierul este cumpărat de-a lungul timpului. Cel puţin asta susţin designerii cu experienţă. Asta nu înseamnă că nu există şi imobile în care decoraţiunile sunt cumpărate toate odată. De fapt, aceasta este şi tendinţa care domină orice proprietar. Gândul de a te muta mai repede, goana febrilă după tot ceea ce ai nevoie goleşte cu rapiditate bugetul. Pentru mulţi, toată mobila cumpărată dintr-un foc e ca şi cum ţi-ai lua haine de la acelaşi magazin. Deja sună plictisitor... Spuneam mai devreme că un designer cu experienţă vede altfel o locuinţă mobilată în timp. Impactul este mult mai natural. Pare firesc să vezi în diferite încăperi piese de mobilier pe care le recunoşti ca făcând parte din diferite tendinţe decorative. O astfel de locuinţă este cea a unei familii care a acumulat în timp, care nu se manifestă cu opulenţă şi care preţuieşte eforturile de a depăşi greutăţile vieţii. De altfel, pare a fi în nota firească. Nici un copil nu se face mare de pe o zi pe alta. Avantajul de a cumpăra în timp este legat şi de posibilitatea de a găsi oferte mult mai bune, la preţuri alese după îndelungi căutări şi după asigurarea unei anumite funcţionalităţi, dincolo de aspectul atrăgător.   

    2. Nici tablourile prea sus, nici perdelele prea jos!

     

    Nu mai au căutare vechile picturi în ulei (despre originale, este altă poveste), în prezent sunt la modă reprezentările abstracte, pastelate. Luaţi în calcul, pentru a crea un joc al proporţiilor că tot ceea ce înseamnă o piesă de artă, se expune la o înălţime care să o plaseze în dreptul ochilor, iar dacă este situată în apropierea unei piese de mobilier, lucrarea ar trebui să se poziţioneaze la cel mult 25 de centimetri deasupra liniei. Cât despre perdele, cele care fac o cameră să „pară“ locuită, cei mai mulți oameni fac un lucru instinctiv și atârnă corniza imediat deasupra ramei ferestrei. Nu numai ca acest lucru face o încăpere să pară mai mică; de asemenea, tavanul va părea mai puţin înalt. Fixarea tijei pe care se atârnă perdeaua sau draperia mai aproape de tavan este un truc vizual care va face ca fereastră să arate mai largă. În plus, vă ajută să vă asigurați că nici nu va atârna prea sus faţă de podea.

     

    3. Nu păstra piese vechi

     

    Dacă nu vă înduraţi să scăpaţi de mobila nefuncţională, veţi simţi cum, încet-încet, lipsa spaţiului vă va sufoca. La un moment dat, măsuţa de cafea masivă nu se va mai potrivi cu nici o altă piesă şi va rupe echilibrul unei camere. Este adevărat, ceea ce este vechi este şi trainic, dar asta nu înseamnă că este de neînlocuit, mai ales în cazul în care nici nu vă mai face plăcere să ţineţi în casă ceva ce nu vă mai place. Dacă până nu demult, piesele demodate ajungeau, în cel mai fericit caz, la rude sau chiar la necunoscuţi, acum există siteuri unde produsele încă funcţionale pot fi înstrăinate pe bani, ceea ce înseamnă că, într-un fel sau altul, nu este totul irosit. Poate că vă veţi cumpăra altceva cu suma obţinută, fie ea şi una modestă. Desigur, sunt lucruri de care nu vă înduraţi să vă despărţiţi, dar într-o casă nu este loc pentru obiecte care nu vă mai sunt utile.

     

    4. Foloseşte-te de ceea ce ai

     

    Uneori, într-o casă, proprietarii au tendinţa să păstreze ce nu le mai este de folos şi să treacă cu vederea peste ceea ce este încă bun. De multe ori, totul este să faci un inventar temeinic şi să te gândeşti bine dacă ceva îţi mai este de folos, sau nu. Întotdeauna oamenii au tendinţa să se înconjoare de tot felul de obiecte. Poate aţi observat, dacă sortaţi îmbrăcămintea dintr-un şifonier şi scăpaţi de tot ce nu mai purtaţi, în doar câteva luni dulapul se umple la loc!

    Din dorinţa de a scăpa de toate lucrurile care vă înghit spaţiul, verificaţi dacă mai au încă o întrebuinţare. Un ceainic de porţelan poate fi totuși un obiect bun de expus pe o măsuţă; şi cărţile au o altă destinaţie, pentru că creează senzaţia de personalitate şi dau o notă puternică, oriunde sunt expuse. În schimb, covoarele vechi, din perete în perete, vă vor împiedica să faceţi curăţenie. Linia podelelor cu diferite nuanţe de parchet laminat se va păstra încă mulţi ani. Dacă aţi observat, culorile se diversifică. Ei bine, astfel de podele sunt frumoase dacă sunt cât mai expuse vederii; ele se acoperă cu mochete şi covoare de mici dimensiuni, iar acestea, la rândul lor, vor aduna mai puţin praf şi vor fi mai uşor de întreţinut. În plus, nu mai este nevoie să fie aşezate sub mobilă!

    Casa gradina amenajari scris de Mihai Stan - Administrator portal

    Postat în 05.10.2016 10:32:54. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

    vizualizat de 13378 ori; citit de 1918 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
     
  • Comenteaza primul