Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Act subiectiv. Ce este Act subiectiv? Infomatii despre Act subiectiv. Afla mai multe despre Act subiectiv. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Act subiectiv


Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Act nepatrimonial

  Acel act juridic civil care nu are un continut economic, nu poate fi exprimat in bani.   Astfel de acte juridice dau nastere la drepturi subiective fara continut economic. Spre exemplu, intelegerea parinitlor unui copil din afara casatoriei ca acesta sa poarte numele de familie al unuia dintre ei.

  Taguri:juridic
 • Act constitutiv de drepturi

  Acele acte juridice civile care dau nastere unor drepturi subiective civile care n-au existat anterior.   Spre exemplu, ipoteca conventionala, actul de constituire a unui uzufruct, amanetul etc.

 • Titlu

  Act sau fapt juridic constituind temeiul unui drept subiectiv invocat de catre o persoana; inscrisul constatator al acestui temei. Inscris constatator al unor valori negociabile la bursa (spre exemplu, un titlu la purtator).

 • Obiect al actului juridic civil

  Conduita partilor stabilita prin acel act sau, cu alte cuvinte actiunile ori inactiunile la care partile sunt indreptatite sau de care sunt tinute.   Pentru a fi valabil, obiectul actului juridic civil trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:   - sa existe; - sa fie in circuitul civil; - sa fie licit; - sa fie moral.   Ca si conditii speciale: - cel ce se obliga trebuie sa fie titularul dreptului subiectiv; - obiectul sa constea [...]

  Taguri:juridic
 • Act de conservare

  Act care are ca efect preintampinarea pierderii unui drept subiectiv civil.   Spre exemplu, intreruperea unei prescriptii prin actiunea in justitie, inscrierea unei ipoteci sau a unui privilegiu, somatia, efectuarea unor reparatii necesare si urgente la un anumit bun etc.   Vezi si Act de dispozitie, Act de administrare.