Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Cladire. Ce este Cladire? Infomatii despre Cladire. Afla mai multe despre Cladire. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Cladire


Constructie supraterana ce serveste, de regula, la adapostirea unei activitati umane.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Tranzactie imobiliara

  Tranzacţia imobiliară înseamnă transferul permanent sau temporar al unui drept vizand un bun imobiliar de la o parte la cealaltă în schimbul unei recompense care, de obicei, este o sumă de bani. Datorită caracterului specific al bunurilor imobiliare, transferul proprietăţii sau folosinţei acestora nu implică şi transportul efectiv al bunului, iar fiecare clădire vândută sau cumpărată este diferită de celelalte prin poziţionare, alcătuire, infrastructură aferentă etc.

 • Judecatorie

  Institutie judecatoreasca avand competenta de a solutiona (in prima sau in ultima instanta) anumite pricini prevazute de lege; cladire unde se afla sediul acestei instante.

  Taguri:juridic
 • Asociatie de proprietari

  Forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor dintr-un condominiu. Asociatia de proprietari are drept scop administrarea si gestionarea proprietatii comune care, pe langa drepturi, impune obligatii pentru toti proprietarii. Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Cererea pentru dobandirea [...]

 • Corp de cladire

  Reprezinta acea parte componenta a unei cladiri, delimitata dupa anumite criterii precum: sistemul arhitectonic si constructiv determinat de fatade si materialele de constructie a peretilor exteriori; intrarea separata in cladire; independenta si regimul diferit de inaltime fata de alte cladiri alaturate.

 • Anexe ale locuintelor

  Cladiri de mici dimensiuni realizate pe o parcela independent de cladirea principala, destinate pentru gararea a 1-2 masini sau pentru agrement (umbrare, pergole acoperite, sere); suprafata acestora nu se ia în considerare în calculul indicilor urbanistici POT si CUT; nu sunt admise în Capitala anexele de tip rural pentru adapostirea animalelor si produselor agricole pentru subzistenta sau comercializare.