Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Edificiu. Ce este Edificiu? Infomatii despre Edificiu. Afla mai multe despre Edificiu. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Edificiu


Termenul este folosit pentru cladirile importante: cladiri cu functiune politico-administrativa, de cultura, de invatamant etc.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Tribunal

  Organ de jurisdictie care rezolva litigiile dintre persoanele fizice sau dintre aceastea si persoane juridice, unele recursuri (extraordinare).   Cladirea, edificiul unde se afla aceasta institutie. Instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.   Ca instanta de apel, judeca apelurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii in prima instanta, iar ca instanta de recurs, judeca recursurile [...]

  Taguri:juridic
 • Frontispiciu

  Partea superioara a fatadei principale a unui edificiu, sau, prin extensiune, intreaga fatada principala.

 • Raspundere pentru prejudiciile cauzate prin fapta altuia

  In aceasta categorie de raspundere civila delictuala intra raspunderea pentru prejudiciile cauzate de lucruri, animale si ruina edificiului.

  Taguri:juridic
 • Arcatura

  Relief alcatuit dintr-o succesiune de arcade mici, care decoreaza partile netede ale zidurilor unui edificiu. Este foarte mult folosita in arhitectura religioasa artistica din tara noastra.

 • Cariatida

  Sustinere pentru antablamentul unui edificiu, al unui balcon, inlocuind coloana printr-o statuie reprezentand o femeie in picioare, care nu face nici un efort pentru sustinere. Poate fi asezata pe un soclu si e legata uneori printr-un capitel de elementul pe care-l sustine. Un element arhitectural mult mai rar, un barbat care inlocuieste coloana, se numeste atlant.