Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

FAQ stiati ca: raspunsuri si intrebari frecvente imobiliare de la cumparatori si vanzatori imobiliari. Intrebare si raspuns de la agentii imobiliari: raspunde la intrebari imobiliare uzuale

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Intrebari frecvente din Lumea Imobiliara (26)


vezi toate Intrebarile frecvente anunta-ma cand se adauga Intrebari frecvente noi
 • Cum se obţine certificatul fiscal

  Certificatul fiscal este documentul eliberat de Serviciul Public de Impozite şi Taxe Locale (SPIT) Constanţa înaintea oricărei tranzacţii imobiliare, precum şi în cazul succesiunii, la cererea moştenitorilor unui imobil. Documentul este valabil 30 de zile, fără a depăşi luna în curs de la data solicitării şi poate fi cerut şi de alte instituţii. El se eliberează pe numele proprietarului unui imobil şi este valabil atât pe hârtie, cât şi în format electronic, cu semnătură digitală.   Conform SPIT, instituţiile sau [...]

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Cum se calculeaza rata lunara?

  Rata lunara cuprinde: principal, dobanda, comisioane (anuale sau lunare aplicate la valoarea initiala a creditului sau la sold). Aceasta poate fi, la cererea clientului, egala pe intreaga perioada de creditare sau descrescatoare.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce costuri cuprinde DAE?

  DAE (Dobanda Anuala Efectiva – costul total al creditului) cuprinde dobanda si toate taxele si comisioanele aferente imprumutului (comisioane initiale de analiza a dosarului, de acordarea a imprumutului, sau de administrare anuale, lunare, comisioane de risc, rezerva minima obligatorie).

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce costuri nu sunt incluse in DAE?

  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) nu include: costuri cu asigurarea imobilului si de viata, taxele notariale, costuri de schimb valutar, taxe transfer fonduri, deschidere cont, taxa de inscriere in Arhiva Electronica, taxa de inscriere a ipotecii, mentinere cont activ, diversele sanctiuni.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Pot lua credit ipotecar pentru achizitia sau constructia unei case pe structura de lemn?

  Aceste cazuri se analizeaza de catre fiecare banca in parte, iar decizia de creditare se ia in urma analizei dosarului si a documentelor imobilului.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ca sa obtin un credit, ce vechime ar trebui sa am in munca?

  Bancile solicita o vechime minima la ultimul loc de munca de 3 luni de zile neintrerupte si 12 luni vechime totala.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce presupune refinantarea?

  Conditiile si produsele in cazul refinantarii sunt asemanatoare celor de la creditare. Refinantarea este folosita pentru rambursarea integrala a unui imprumut in derulare. La dosarul standard de credit se vor adauga: contractul de credit in derulare si Acord de inscriere a ipotecii de grad II pana la rambursarea creditului.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Pot obtine credit pe baza veniturilor din pensie?

  Veniturile din pensii sunt considerate venituri eligibile pentru acordarea de credite. Veniturile din pensie de boala presupun o analiza specifica, pe baza deciziei de pensionare, respectiv a capacitatii acestuia de a se angaja juridic, precum si o analiza a permanentei veniturilor, respectiv daca este vorba de o pensie definitiva sau revizuibila periodic.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Daca beneficiez de asigurare de viata oferita gratuit de banca, la achitarea creditului, pot ridica si folosi banii?

  Asigurarea de viata oferita gratuit de banca nu este cu acumulare, ea acopera riscurile de deces si invaliditate numai pe perioada creditului.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Pot obtine credit ipotecar pentru achizitia unei locuinte in strainatate?

  In prezent bancile acorda credite ipotecare pentru achizitia de locuinte construite doar pe teritoriul tarii.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza