Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi financiare noi
 • O poveste despre Capitalism sau cum trebuie sa gandeasca un om proaspat iesit din comunism si care s-a trezit in capitalism !

  O poveste despre Capitalism sau cum trebuie sa gandeasca un om proaspat iesit din comunism si care s-a trezit in capitalism ! - Sfaturi

  Mi-am adus aminte de o poveste de ”succes” nord-americană! Acolo se spune că un expert în vânzări trebuie să reușească să vândă și frigidere eschimoșilor! Nimic mai adevărat și mai capitalist!

   

  Plecând de la această ”performanță”, într-o corporație capitalistă producătoare de electrocasnice (la care mulți dintre noi visăm sau visam să lucrăm – suna high rezonanța de multinațională!) s-a pus această problemă, să fie vândute frigidere eschimoșilor (în acest caz populației native din Alaska).

   

  La o întâlnire de brainstorming a fost dezvoltată această idee: cum vindem frigidere eschimoșilor?
  - Foarte simplu, răspunde cineva! îi convingem că își pun familiile în pericol dacă nu țin mancare într-un frigider!
  - Inventăm un institut care a făcut un studiu și rezolvam problema! Genial!
  Alt specialist ridică o altă problemă:
  - Dar ei nu au curent, că locuiesc în igloo-uri!
  - Mda, spuse managerul! Asta este o problemă!
  - Le vindem generatoare, spuse cineva de la masa! Discutăm cu o firmă care face așa ceva!
  - Da! Excelent!
  Altcineva de la masă ridică o altă problemă și mai spinoasă:
  - Dragii mei! Sunteți copii? Generatoarele merg pe combustibil! De unde dracu benzinării?
  - Mda, cred că problema devine nerealistă, spuse managerul!
  - Asa cum am abordat problema generatoarelor, așa vom aborda și problema benzinăriilor, spuse un alt participant la întâlnire! Vorbim cu o firmă de specialitate!
  - Da, putem face asta, spuse managerul!
  Un finanțist prezent la ședință îi întreabă pe ceilalți:
  - Dragii mei, v-am ascultat pe toti! Problema ridicată de voi este îngrozitor de aberantă! Eschimoșii nu au venituri, ei trăiesc din ce produc! Dacă nu au bani, cum dracu vindeți voi frigidere, generatoare, benzină?


  Se lasă liniștea! Din penumbra scaunului managerului apare un evreu bătrân îmbrăcat impecabil, finanțist de meserie (cum altfel), persoană pe care puțini de la masă o vedeau în firmă și aprope niciunul nu o cunoștea! Le spune tuturor pe un ton blând:
  - Ori nu aveți habar de societatea în care trăiți, ori sunteți superficiali, ori sunteți stupizi! Ideea cu frigiderele este genială! Mai rămâne o miică problemă! Banii! Dar avem mai mulți decât imaginația noastră poate duce! Cum banii sunt virtuali, îi putem transfera oricui, oricând, oriunde, prin credit! Așa că mai adăugați și servicii de creditare produselor dumneavoastră, faceți contracte de credit avantajoase (cui ?)! Semnați cu băncile înțelegeri pentru dezvoltare! Spuneți că deschidem noi piețe și… la treabă. Ce vă interesează pe voi mai mult decât frigiderele?
  S-a lăsat liniștea, apoi managerul, pe un ton prietenos le spuse celor prezenți:
  - Daca nu aveți ceva de adăugat! La treabă!


  După 3 luni: regiunea target avea peste 100 de benzinării (din 5 inițial), hypermarket-uri vreo 10 (din 1), sucursale bancare 150 (din 2 inițial), familii de eschimoși cu frigidere: aprope toți! Ajunsese frigiderul un statut social. Nu ai frigider, nu ai valoare! Iți vor muri copiii intoxicați cu bacteria inventată de institutul virtual din ședința de brainstorming!
  După 6 luni au început să dispară benzinăriile, de la 100 la 40, hypermarket-urile s-au împuținat (de la 10 la 3), sucursalele bancare și mai puține: de la 150 la 30! Famili de eschimoși cu frigidere: toți, dar puțini reușeau să le mai folosească pentru ca nu aveam bani de combustibil pentru generator!
  După 1 an regiunea target avea 5 benzinării, 1 hypermarket, 2 sucursale bancare, toți eschimoșii aveau frigidere și generatoare, niciunul nu mai mergea, dar în schimb toți primeau notificări că dacă nu își plătesc datoriile vor fi dați afară de pe pământurile lor!
  După 1 an și jumătate regiunea nu mai avea decât 1 benzinărie, niciun hypermarket, 1 sucursală bancară, și toți proprietarii de frigidere la coadă la cantina săracilor! Le-au fost executate terenurile și prin asta și mijloacele de subzistență!

  Vă sună cunoscut? Cred ca da!
  Se numește CAPITALISM!


  Să tragem linie: corporația de electrocasnice și-a primit banii pe frigidere (comisionate de hypermarketuri) de la băncile ce acordau credite, firmele de scule și-au primit banii pe generatoare de la băncile care au creditat achiziționarea lor (comisionate de hypermarketuri), benzinăriile au vandut o perioadă (probabil pe carduri de credit), băncile au caștigat cel mai mult având și terenurile eschimoșilor executate prin neplata creditelor și banii pe creditele neplătite de eskimoși pentru că i-au primit de la stat pentru a evita falimentul economiei globale (cică).
  Și eschimoșii? fără terenuri, fără frigidere, fără generatoare, fără viitoarele venituri (popriri), fără viitor!

  Concluzia!
  Nu vă cumpărați produse pe care nu vi le permiteți (finanțiștii spun că dacă nu puteți acoperi din surse proprii 25 -40 % din valoarea unui produs, înseamnă că nu vi-l permiteți, cu toate ofertele tentante ale băncilor).

  Nu vă cumpărați produse inutile (și eu am în casă nenumărate cuțite electrice, feliatoare, mixere, mașini facut tăiței, etc!). Nu fiți eschimoși!
  Învățați din această criză, informați-vă asupra produselor pe care le doriți, gândiți-vă dacă într-adevăr aveți nevoie de ele! Adaptați-vă cumpărăturile după propriile necesități nu după ce vedeți la alții sau după ședința de amețeală a vreunui reponsabil de vânzări! Fiți eficienți cu propria viață și cu propriile venituri! Trăiți sănătos și curat!

  (semnat: un eschimos în mică măsură)

  Va doresc sanatate, succese, pace in suflet si lumina in minte!

  Sfat scris de Daniel Serbanica - Broker imobiliar, Serbanica Imobiliare

  Postat în 21.06.2012 13:30:09. Vezi pagina lui Daniel Serbanica din Constanta

  vizualizat de 9871 ori; citit de 2416 ori; categoria: Sfaturi financiare
   
 • Comenteaza primul