Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • Cinci moduri în care proprietarii de case aruncă banii pe fereastră

  Cinci moduri în care proprietarii de case aruncă banii pe fereastră - Sfaturi

  În regulă, a sosit timpul unei noi locuinţe, iar în cele din urmă visul s-a împlinit. Dar acesta este abia începutul: cumpărarea unei case înseamnă o foarte mare cheltuială și, odată ce ați început, veţi vedea că este ușor să te laşi prins prins în stilul de viață extravagant.

  La urma urmei, ați luat o casă nouă mare, strălucitoare, care așteaptă să fie umplută cu tot felul de lucruri frumoase, nu?

  Ei bine, iată un sfat rapid: nu vă aruncaţi în cheltuieli, nici dacă aţi câştigat la Loto! O nouă proprietate, mai ales dacă aduce o curte, un garaj şi alte dependinţe, vine cu partea sa de taxe unice, costuri de proprietate, reparații urgente și facturi de energie.

  Nu este nevoie pentru a adăuga la costul lor alte cheltuieli inutile. Printre acestea, iată în rândurile de mai jos exemple de cheltuieli majore, pe care noii proprietari le pot evita.

   

  Prea mult spaţiu

   

  Aceasta necesită, înainte de toate, o analiză profundă: cât de mare va fi casa de care aveți nevoie? Doar pentru că un cumpărător dispune de sume generoase, nu înseamnă că noua locuinţă va fi una imensă.

  Dacă imobilul depăşeşte cu mult nevoile familiei, opulenţa spaţiului te va transfora cu timpul într-un sclav: curăţenie în plus, reparaţii în plus, consumuri în plus, totul doar din dorinţa de a epata. Familia poate creşte numeric, de acord, însă tot atât de bine copiii vor creşte şi vor pleca apoi pe propriul drum, iar casa se poate goli.

  Contează enorm echilibrul şi înţelepciunea de a alege o locuinţă raportată strict la nevoile familiei.

  La ce va folosi o cameră de zi imensă, care se umple doar la vizitele musafirilor? Nu te întinde mai mult decât îţi e plapuma, spune, pe bună dreptate, un proverb plin de bun simţ... 

   

  Amenajarea curţii
   

  Evident, după mutarea în noua locuinţă, parcă nu vă dă pace gândul de a organiza o petrecere în care să vă strângeţi cu prietenii, în faţa grătarului! Dar prietenii nu trebuie să găsească o curte goală, neîngrijită! Iar de aici apar problemele.

  Spaţiul din curte este întotdeauna prima atracţie a unei case, dar dorinţa de a avea o curte de invidiat vă va scoate mulţi bani din buzunare. Cu siguranţă, mult mai importante sunt canapelele din casă, mobila de bucătărie şi multe alte lucruri care fac o locuinţă să devină funcţională. 

  Cu multă răbdare, luaţi mai degrabă în calcul amenajarea spaţiului exterior în etape, altfel cheltuielile vă vor găuri bugetul.

  Calculaţi, cu precauţie, costurile fiecărei dorinţe, încercaţi să utilizaţi materiale mai ieftine şi daţi dovadă de răbdare: nici gardul viu abia cumpărat nu poate ajunge la înălţimea de peste un metru cît ai bate din palme!


  Cum se umple fiecare cameră
   

  Dacă v-aţi transformat dintr-un proprietar al unui apartament în stăpân al unei case, veţi fi uimit de spaţiul câştigat. Un dormitor, o baie lângă el, încă un dormitor... Cu siguranţă, nu le veţi putea mobila pe toate dintr-o dată. Personalitatea unui imobil se descoperă o dată cu trecerea timpului.

  Nimeni nu are nimic împotriva satisfacţiei de a avea o casă care să se învârtă după soare, dar modul în care unii oameni fac asta, poate fi serios în detrimentul finanţelor personale. Mai degrabă, păstraţi banii în cont, căutaţi un mod de a-i pune la adăpost de fervoarea cheltuielilor şi rezistaţi tentaţiei de a cumpăra în acelaşi timp şi un televizor cu diagonală mare, espresor de cafea, un nou frigider şi multe alte mărunţişuri.
   

  Garanții extinse


  Locuinţele noastre nu se aseamănă cu cele occidentale, cu aparate deja instalate, așa că proprietarii de case chiar au nevoie de aparatură electrocasnică nouă (cum ar fi mașină de spălat vase, ladă frigorifică, centrală).

  Vânzătorii atât aşteaptă, pentru a vă prezenta beneficiile unor garanţii extinse la fiecare aparat în parte. Garanţiile extinse pot fi, de multe ori, doar o modalitate de a creşte preţul unei achiziţii. Care sunt şansele ca un bun electrocasnic nou să se defecteze dincolo de perioada obişnuită de garanţie, sau simultan cu alte aparate? Chiar dacă, la un moment dat, un bun achiziţionat se defectează şi sunteţi nevoi totuşi să îl reparaţi, veţi constata că o garanţie extinsă este mult mai scumpă.

  Luaţi în calcul o medie de 100 de euro, în care să fie incluse toate garanţile extinse şi gândiţi-vă apoi la costul unei reparaţii obişnuite.  Poate că vă gândiţi la riscul unor defecţiuni neprevăzute, însă, totuşi, riscaţi şi elimiaţi din start... garanţiile extinse.

   

  Întreţinerea grădinii

   

  Să ai propria curte, cu grădină, este cu siguranţă interesant, iar în timp ce este important să păstrezi acest spaţiu sănătos și udat frecvent, nu este nevoie să ajungeţi în extrema cealaltă.

  Dacă terenul este prea mare, atunci înseamnă că v-aţi înhămat la o muncă prea mare, ceea ce înseamnă că v-aţi aventurat. Oricît de mare este însă acest spaţiu, rezistaţi presiunii de a angaja ajutor suplimentar pentru curte.

  Grădina înseamnă multă muncă, dar există şi plante care necesită mai puţină îngrijire. Chiar este nevoie să daţi bani cuiva, care să vină şi să taie iarba, la fiecare două săptămâni?

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța din octombrie 2015]

  Sfat scris de Clara Soponaru - Manager de agentie, ACCESS Real Estate

  Postat în 16.11.2015 10:48:26. Vezi pagina lui Clara Soponaru din Constanta

  vizualizat de 30259 ori; citit de 2966 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul