Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Contract de vanzare - cumparare. Ce este Contract de vanzare - cumparare? Infomatii despre Contract de vanzare - cumparare. Afla mai multe despre Contract de vanzare - cumparare. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Contract de vanzare - cumparare


Este contractul prin care una din parti, vanzatorul, stramuta proprietatea bunului sau asupra celeilalte parti, cumparatorul, care se obliga in schimb sa plateasca pretul bunului vandut.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Sinalagmatic

    (Contract) care prevede obligatii reciproce intre parti (contractanti) care incep de la data incheierii lui. Spre exemplu, contractul de vanzare-cumparare.

    Taguri:juridic
  • Contract simplu

    Contract ce vizeaza o singura operatie juridica si economica si a carui formare presupune ca suficient un singur acord de vointa. Spre exemplu: - vanzarea-cumpararea; - comodatul; - depozitul; - mandatul etc. Vezi si Contract complex, Contract mixt.

    Taguri:juridic
  • Retract litigios

    Manifestarea unilaterala de vointa prin care debitorul unui drept litigios - transmis de catre (titular sau) creditor unei alte persoane, printr-un contract de vanzare-cumparare sau printr-o cesiune de creanta cu titlu oneros - poate sa stinga litigiul si totodata obligatia sa, oferind cesionarului (cumparatorul dreptului) - adica noului sau creditor - suma (pretul) cu care aceasta a cumparat efectiv creanta (sau dreptul) de la cedent, impreuna cu toate cheltuielile cumpararii si cu [...]

    Taguri:juridic
  • Act patrimonial

    Acele acte juridice civile care au un continut economic, exprimabil in bani. Ele privesc de regula drepturile reale si de creanta.   Spre exemplu, contractul de vanzare-cumparare, de donatie, de imprumut etc. 

  • Act comutativ

    Acele acte juridice civile cu titlu oneros in care partile cunosc sau pot cunoaste, inca din momentul incheierii lor, existenta si intinderea obligatiilor ce le revin.   Spre exemplu, contractul de vanzare-cumparare, contractul de antrepriza, contractul de schimb etc.