Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Insaracit. Ce este Insaracit? Infomatii despre Insaracit. Afla mai multe despre Insaracit. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Insaracit


Termen prin care se desemneaza, in mod generic, creditorul din raportul juridic obligational generat de faptul juridic licit al imbogatirii fara justa cauza. Principala indatorire ce revine acestuia este de a pretinde de la imbogatit restituirea valorii insaracirii suferite.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Imbogatit

  Termen prin care se desemneaza, in mod generic, debitorul unui raport juridic obligational generat de faptul juridic licit al imbogatirii fara justa cauza. Principala indatorire ce revine acestuia este obligatia de restituire catre insaracit a valorii insaracirii corelative suferita de acesta.

 • Imbogatire fara justa cauza

  Faptul juridic licit prin care are lor marirea patrimoniului unei persoane prin micsorarea corelativa a patrimoniului altei persoane, fara ca pentru acest efect sa existe o cauza justa sau un temei juridic. Creditorul se numeste insaracit, iar debitorul imbogatit.

 • Justa cauza

  (in legatura cu imbogatirea fara justa cauza)   Temeiul de drept care justifica imbogatirea patrimoniului unei persoane si insaracirea corespunzatoare a patrimoniului unei alte persoane, temei a carui absenta conditioneaza nasterea obligatiei de restituire a imbogatirii (sau insaracirii).   Constituie o justa cauza orice act juridic valabil prin efectul caruia imbogatitul a dobandit bunuri sau valori, fie direct de la insaracit (printr-un contract de [...]

  Taguri:juridic