Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Raport patrimonial. Ce este Raport patrimonial? Infomatii despre Raport patrimonial. Afla mai multe despre Raport patrimonial. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Raport patrimonial


Reprezinta acel raport juridic cu continut evaluabil in bani.

 

Fireste, nu toate raporturile juridice patrimoniale sunt reglementate de normele dreptului civil (unele dintre acestea sunt obiect de reglementare pentru alte ramuri de drept ca: dreptul comercial, dreptul muncii, dreptul financiar, dreptul administrativ etc.).

 

Dar dintre toate raporturile patrimoniale, cele reglementate de dreptul civil pot fi identificate prin aceea ca in acestea din urma subiectele se afla pe o pozitie de egalitate juridica. exemplu, fac parte din raporturile patrimoniale reglementate de dreptul civil raporturile care au in continutul lor dreptul de proprietate.

Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Dreptul familiei

    Reprezinta totalitatea normelor juridice care reglementeaza raporturile personale si patrimoniale ce izvorasc din casatorie, rudenie, adoptie si raporturile asimilate de lege, sub anumite aspecte, cu raporturile de familie, in scopul ocrotirii si intaririi familiei.

  • Avand-cauza

    Persoana care nu a participat la incheierea contractului, dar fata de care contractul produse efectele sale datorita raportului prin care sunt legate de partile contractante.   Deci, avanzii-cauza sunt asimilati atat partilor, deoarece contractul produce efecte fata de ele, cat si tertilor pentru ca nu au participat la incheierea contractului.   Cele trei categorii de avanzi-cauza sunt:   a. succesorii universali (care dobandesc intregul patrimoniu al [...]

    Taguri:juridic
  • Mostenitor regulat

    Mostenitor legal (cu exceptia statului), adica sotul supravietuitor si rudele in grad succesibil.   Acesti mostenitori sunt considerati "continuatori" ai persoanei defunctului, caruia acestia i se substituie in toate raporturile sale juridice patrimoniale, dobandind in locul lui calitatea de creditor sau debitor.

    Taguri:juridic