Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Interes mare pentru Prima Casa - 20 de banci s-au inscris pentru program

  Interes mare pentru Prima Casa - 20 de banci s-au inscris pentru program - Articole

  Numarul bancilor inscrise la programul Prima Casa a fost de 20, dupa ce ING Bank a depus oferta, iar valoarea creditelor pe care bancile sunt dispuse sa le acorde este de 1,457 miliarde euro, peste plafonul impus de guvern, a anuntat joi seara Ministerul Finantelor Publice.


  Cele 20 de banci care au depus oferte sunt BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Românească, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Ţiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank şi Garanti Bank.


  Dupa depunerea ofertelor de catre banci, Ministerul Finantelor va analiza produsele si va alege pe cele care indeplinesc toate criteriile de eligibilitate stabilite prin hotarare de Guvern. Urmatorul pas este ca bancile alesa sa semneze conventii de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).


  Executarea se face de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in caz ca timp de 90 de zile clientul nu poate plati rata lunara. Plata garantiei ar urma sa fie data in termen de 15 zile calendaristice de la data primirii cererii de plata de catre Fondul National de Garantare de la banca, iar sumele garantate vor fi platite de catre Ministerul Finantelor Publice din bugetul de stat.


  OTP Bank s-a inscris in programul Prima Casa la dobanzile maxime admise


  OTP Bank Romania a aprobat un plafon de 5 milioane euro pentru programul Prima Casa si va acorda imprumuturi in lei si in euro, la dobanzile maxime admise de guvern, a declarat pentru NewsIn seful departamentului de comunicare al bancii, Stefan Urziceanu.


  Millennium Bank va acorda doar credite in euro prin Prima Casa


  Millennium Bank Romania a aprobat un plafon de 30 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casa, doar in moneda europeana, la o dobanda egala cu rata EURIBOR la 3 luni plus 4 puncte procentuale, a spus pentru NewsIn seful departamentului de comunicare al bancii, Oana Ghica.


  Alpha Bank va da credite de 100 milioane euro la Prima Casa


  Alpha Bank Romania a aprobat un plafon de 100 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casa, la dobanda maxima admisa de program. Volumul creditelor acordate prin program a fost estimat la 100 milioane euro, \"in concordanta atat cu cota noastra de piata din total creditelor ipotecare, cat si cu expertiza pe care banca o are pe acest segment\", se arata in comunicatul bancii.


  BCR acorda credite in euro pentru Prima Casa si aloca un sfert din suma pentru case in constructie


  Banca Comerciala Romana acorda doar credite in euro, accepta un grad maxim de indatorare de 60% si aloca 25% din plafonul cu care intra in program pentru finantarea locuintelor in constructie. BCR, cea mai mare banca dupa active de pe piata romaneasca, a stabilit cel mai mare plafon de credite pentru programul Prima Casa, in valoare de 450 milioane euro. Dobanda perceputa de banca in cazul creditelor din programul Prima Casa este EURIBOR la trei luni plus o marja de 3,8%, sub nivelul maxim impus de guvern pentru imprumuturile in euro, de 4% peste EURIBOR la trei luni. Perioada maxima de acordare a creditelor pentru Prima Casa este de 30 de ani. Banca solicita clientilor un comision de acordare a creditului de 0,5%, aplicat o singura data la valoarea imprumutului, si nu percepe comision de rambursare anticipata.


  Prima Casa - CEC Bank - oferta vizeaza numai credite in lei


  CEC Bank a depus oferta de participare la Prima Casa, care include un plafon pentru creditele acordate in cadrul acestui program de 400 milioane lei, oferta bancii vizand numai imprumuturile in moneda nationala, ce vor fi preschimbate in euro, dupa adoptarea monedei unice europene. \"Ramanem la aceeasi opinie, exprimata si cu alte ocazii, ca este recomandabil ca imprumuturile angajate de persoanele fizice sa fie in valuta in care au veniturile. In acest fel se elimina riscul valutar care, in conditiile actuale de volatilitate de pe pietele financiare valutare, ramane ridicat. In plus, personal, consider ca in acest moment EURIBOR se afli în apropierea unui minim istoric, in timp ce ROBOR are mari sanse sa scada, iar in momentul adoptarii euro va fi inlocuit cu EURIBOR\", a spus presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.


  Pentru creditul ipotecar acordat prin acest program, banca nu percepe comision de evaluare, pentru primul an, impreuna cu societatile de asigurari partenere, va suporta prima aferenta politei de asigurare obligatorii, un card de credit, in baza analizei aceleasi documentatii\", se mai arata in comunicatul transmis de banca.


  Piraues Bank Romania a aprobat un plafon de credite de 100 milioane euro pentru Prima Casa


  Piraues Bank Romania a aprobat un plafon de credite de 100 milioane euro pentru programul Prima Casa, iar imprumuturile, intre 10.000 euro si 57.000 euro, vor fi acordate persoanelor cu un venit minim de 300 euro, la dobanzi de 2,5% plus ROBOR sau 4% plus EURIBOR, a anuntat banca. Piraeus Bank nu va percepe niciun comision pentru creditele pe care le va acorda in cadrul programului, care vor fi disponibile incepand cu jumatatea lunii iulie. Imprumutul poate fi accesat de persoane care obtin venituri din salarii, pensii, chirii, drepturi de autor, dividende sau alte activitati independente reglementate prin lege, iar venitul mediu va fi de 300 euro sau echivalentul sumei in lei. La acordarea creditului, Piraeus Bank poate lua in calcul veniturile intregii familii, precum si a coplatitorilor indicati de solicitant.


  Unicredit Ţiriac Bank a stabilit un plafon de 25 milioane euro pentru program


  Unicredit Ţiriac Bank a depus oferta de participare la \"Prima Casa\", care include un plafon pentru creditele acordate in cadrul acestui program de 25 milioane euro, au declarat pentru NewsIn reprezentantii bancii. Oferta Unicredit include atat credite in moneda nationala, cat si in euro.


  Bancpost a aprobat un plafon de 50 milioane euro


  Bancpost a depus joi oferta pentru participarea la \"Prima Cass\" şi a stabilit un plafon de 50 milioane euro pentru creditele acordate in cadrul acestui program, a declarat seful biroului de presa al Bancpost, Liliana Ciobanasu. De asemenea, oferta bancii cupride atat imprumuturi in lei, cat si in valuta.  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 01.07.2009 00:45:53. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 13201 ori; citit de 1515 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul